Reizigersvaccinatie

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Europa geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

Patiënten die zijn ingeschreven bij Huisartsenpraktijk De Appel kunnen, voorafgaand aan een reis naar het buitenland, bij ons terecht voor reizigersadvies passend bij de persoonlijke situatie, en voor het toedienen van benodigde vaccinaties.

U dient hiervoor minimaal 5 weken voor vertrek het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in te dienen. Binnen enkele dagen nemen wij dan contact met u op om een afspraak te maken.
Tijdens dit consult ontvangt u een passend reisadvies en kunnen afspraken gemaakt worden over het geven van eventuele vaccinaties. Indien u reeds een geel vaccinatieboekje bezit is het belangrijk dat u deze meeneemt.

LET OP: Het reisadvies en de vaccinaties worden niet vergoed uit de basisverzekering. Mogelijk bevindt een (gedeeltelijke) vergoeding zich wel in uw aanvullende ziektekostenverzekering. U dient dit zelf na te gaan bij uw verzekeraar.

  • Het reizigersadvies kost €66,27- euro per persoon. (Dit is inclusief het toedienen van de vaccinaties). U dient dit bedrag na het consult af te rekenen waarna u een factuur krijgt die u eventueel kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.
  • Benodigde vaccinaties dient u zelf bij uw apotheek te halen en af te rekenen. De kosten voor de vaccinaties kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.

Voor meer advies en informatie over de benodigde vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).


Reizigersinformatie

Informatie van de Rijksoverheid over reizen in het buitenland vindt u op de websites Reisadviezen en Vakantie en reizen.

 

Door naar het reizigersvaccinatieformulier

Back to top